A Little Memory's
SWEET OWNER

Navigation : touch hover imageDiaries Owner Linkies Buddies

hello laling ! Rynn Aziz here , welcome to super awesome official blogger :D


myFUTUREhusband

❀ Love of mylife Amirryzul Rasdan ♥ ILoveYou For A 1000 Years ❀ Taken by him since 01.01.2013, My heart just for him , Please respect my relationship ♥


A LITTLE MEMORY'S

Can not go back to the memories of that time even more precious . Can not forget my childhood memories warmer .


Credits!

basecode: Nurul AtiQah
Edit by: Cikmimin
Re-Edited By: 'mochamochi ryna
Others:  


Susah Ny Untuk Melupakan "DEA" :(

Bnde niyy ryna jmpe kadd web smeone btw Thanks okeyy atas tips-2 niyy :) Jangan tnye ryna why ryna search bnde-2 cmniyy kadd google yea sbb ryna rse korg tahuu sebab dea ;')

Okeeyyy , Sebenar ny bnde niyy adalahh TIPS - TIPS untuk kita MELUPAKAN someone yg kita SAYANG

1) Jika anda baru putus cinta ataupun yang seangkatan dengannya sememangnya anda akan bersedih. Itu adalah normal. Yang jadi tak normalnya bila anda buat-buat tak sedih kononnya nak tunjuk anda kuat yang anda boleh lupakan seseorang itu dengan mudah. Walaupun ada yang kuat tapi tak ramai yang kuat untuk lupakan seseorang yang dicintai itu. Kalau anda sedih untuk lupakan seseorang yang dicintai itu keluarkan ia dengan sepenuh hati. Tak pun menangislah sepuas hati anda lama-lama kelamaan anda akan berasa lega sikit selepas beberapa hari. Bila anda sudah biasa bersedih lama kelamaan anda anda akan membiarkan dia pergi dan sudah boleh melupakan dia.
Tips: Susah nak menangis? Tengok la cerita-cerita sedih ataupun dengar lagu-lagu cinta ke..

2) Kadang-kadang bila anda selalu duduk sorang-sorang anda akan selalu terbayang-bayangkan seseorang yang anda suka itu. Jadi makin susahlah untuk lupakan seseorang itu. Habis tu apa nak buat ek?. Senang je pergi cari kawan dan jangan biarkan anda duduk keseorangan. Bila bersama kawan ni banyak benda yang anda boleh buat seperti borak-borak, main apa-apa, pergi jalan-jalan. Percayalah bila anda bersama dengan kawan-kawan anda akan selalu gembira dan lama kelamaan anda akan dapat melupakan seseorang itu.
Tips: Carilah kawan yang boleh buat anda happy..

3) Sentiasa sibukkan diri anda dengan apa-apa aktiviti. Bila diri anda selalu sibuk maka fikiran anda pun akan menjadi sibuk juga. Anda buat la sesuatu aktiviti yang anda suka lakukan dan sentiasa sibukkan diri dengannya. Apabila fikiran anda sedang sibuk maka secara automatiknya anda tidak akan mempunyai masa untuk berfikir tentang ‘seseorang’ yang anda cuba lupakan dia!. Otak tengah buzy jadi anda tak ada masa nak fikir tentang seseorang itu.
Tips: Sibukkan diri anda dengan aktiviti yg berfaedah ok..

4) Anda kena elakkan atau jangan terus untuk berhubung dengan ‘seseorang’ yang anda mahu lupakan itu. Kalau anda masih dok terhegeh-hegeh hubungi dia lagi sampai bila-bila pun anda tidak akan dapat lupakan dia. Kalau boleh jangan ada faktor apa pun lagi yang boleh menyebabkan anda berhubung dengan dia seperti ym, facebook dan lain lagi. Bukan nak suruh putuskan hubungan silaturrahim tapi sekadar supaya anda dapat lupakan seseorang itu apabila tidak berhubung dengannya lagi.
Tips: Berhubunglah dengan orang lain supaya anda boleh alihkan perhatian anda.

5) Terimalah realiti yang anda perlu lupakan ‘seseorang’ dengan hati yang terbuka dan nekad. Berhentilah dari segala macam perkara seperti berharap, berangan, bermimpi atau yang seumpamanya. Realitinya yang anda mesti lupakan dia walau apa sekalipun. Jangan ada lagi didalam fikiran anda contohnya suatu hari nanti ke.. semua akan berubah ke..dia masih mahu kot..atau apa-apa jela. Anda perlu kuat untuk menghadapi realiti ni.
Tips: Ingatlah yang hidup ini adalah realiti dan bukan fantasi ya..


Ingatlah hidup mesti diteruskan dan bukan untuk diratapi

Jujur (!) Memang susah sebena ny nak lupe kann orang yg kita sayang sangat-2 kann ? Ryna sndrih punn maseh tak dpt nak lupe kann dea , Mcm-2 yg ryna buad untk lupe kann dea tpih tak berkesan . Setiap saat ryna mstih teringat kann dea dan setiap saat tuhh juga ryna sntiase brsedih bila teringat balik sumer kngan kami brsme :'( Seriusly , Ryna perlu kann dea tpih ryna . . . Huhh (!) Sumer niyy mmg sakit sanad , rse mcm ditikam-2 tahuu (!)

Ryna dah buad kputusan , Ryna akann maaf kann dea dan akan terus kann persahabatan kami sbgai KAWAN . Lgih punn sayang juga klu hbgan prsahabatan yg telah t'cipta 7tahun dulu berakhir mcm niyy jea kann ? Sedang kann NABI ampun kann umat , ap lgih kyte yg rkyt biase niyy . Huhm tpih ryna just maaf kann DEA , bukn GF baru dea tuhh (!) Mara dan saked hati ryna kadd betina tuhh smpy bila-2 takan penah THE END , ad faham (!) Kbaaiiii .